
Minestronesuppe
Denne minestronesuppen er perfekt for små barn fra ett år og opp. Den er fylt med grønnsaker og smaker veldig godt.
Ingredienser
- 1 ss olivenolje
- 1 mellomstor (150 g) løk, finhakket
- 2 mellomstore (240 g) gulrøtter, hakket
- 90 g finhakket selleristang
- 1 medium (200 g) potet, hakket
- 1 fedd hvitløk, knust
- 400 g hermetiske hakkede tomater
- 1,5 L kylling- eller grønnsaksfond
- 135 g minipasta, f.eks. makaroni eller risoni
- 400 g hermetiske bønner, drenert
- Revet parmesan, til servering, hvis ønskes
Steg for steg
-
Varm olje i en stor gryte over middels varme. Tilsett løk, gulrot og selleri. Kok i 4 minutter, eller til de er myke.
-
Tilsett potet og hvitløk, kok i 1 minutt. Tilsett tomater og fond.
-
Kok opp, og senk deretter varmen og la det småkoke i 20 minutter, rør om innimellom.
-
Tilsett pasta og bønner; la det småkoke i 8-10 minutter, eller til makaroniene er kokt.
Server med parmesan, hvis ønskes.TIPS:
For mindre barn kan du bare mose ingrediensene i en blender til ønsket konsistens. Minestronesuppen kan fryses i små porsjoner til senere bruk.